Coaching: Detox- en voedingscoaching, EMDR, runningtherapie!

Detoxcoach

Gun je lijf 28 dagen vakantie en ontdek wat bepaalde voeding voor jou doet. Beter nog: wat het weglaten van bepaalde voedingsstoffen kan opleveren! De detox is gebaseerd op de principes van 'in 28 dagen van gifbelt naar tempel' van Jaqueline van Lieshout. Het veranderen van je eetpatroon kan soms best lastig zijn... Wat mag je 

nou allemaal wel eten (gelukkig heel veel!) en hoe maak je dat klaar? Welke keuzes maak je in de supermarkt en hoe doe je dat nou met die werklunch? Een detoxcoach kan heel fijn zijn om op terug te vallen, zeker de 'standby-service' is heel fijn (even snel een app sturen wanneer je een dringende vraag hebt bijvoorbeeld, of bij moeilijke momenten!). We maken een planning. We kunnen samen een 'supermarkt-safari' gaan doen als je dat wilt of een 'keukenkastjes-analyse' waarbij we samen de pakjes en zakjes nalopen en kijken wat je allemaal kan blijven gebruiken in de 28 dagen 'vakantie voor je lichaam'.

In een intakegesprek zullen we samen een plan van aanpak gaan maken en bespreken hoe jij het beste ondersteund wilt worden.

Je kan ook deelnemen aan een detox-groep! Gedurende 4 ochtenden met als thema 'In 28 dagen van gifbelt naar tempel', samen met elkaar, onder deskundige begeleiding de 28 dagen doorgaan, recepten uitwisselen, ervaringen bespreken en achtergrond informatie.

Elke keer zal een ander onderwerp centraal staan, ik zal veel uitleggen en vertellen over een bepaald thema (denk aan onderwerpen als suiker, e-nummers, zuivelproducten enz.) en daarnaast is het ervaringen uitwisselen, wat vind je lastig, wat gaat goed, tips delen, recepten uitwisselen enz. De eerste bijeenkomst is gericht op de voorbereidingen (hoe ga je plannen, heb je feestjes op de agenda staan tijdens je 28 dagen etc.) en bijeenkomsten daarna zijn wanneer de je met de 28 dagen bezig bent. De laatste keer kijken we ook naar hoe je hierna anders/gezonder met voeding om kan blijven gaan!

Samen lukt het beter dan alleen!

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een effectieve therapievorm om beladen gebeurtenissen uit het verleden adequaat te verwerken en minder effect in het nu te laten hebben. Kijk op www.emdr.nl voor meer informatie!

Coaching / behandelen van psychische klachten

Als universitair en postdoctoraal opgeleid GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd) heb ik jarenlange ervaring met het behandelen van angst- en stemmingsstoornissen, fobieën, trauma's en levensfase problematiek. Naast de reguliere behandelmethoden zoals cognitieve (gedrags)therapie, oplossingsgerichte therapie of EMDR, hecht ik ook veel waarde aan de invloed die voedingsstoffen kunnen hebben op onze geest.

Omdat ik mij niet meer kan vinden in de steeds verder groeiende macht van de zorgverzekeraars en onze overheid, bied ik mijn behandelingen vanaf 2015 alleen nog als coaching aan. Lees hier meer over op de pagina Over Rita.

Waarom kiezen voor Food & Mood?

Diëtisten of voedingstherapeuten missen vaak de kennis van psychische klachten. Psychologen missen veelal de kennis over de effecten van bepaalde voedingsstoffen op psychische klachten.

Bij Food & Mood is deze kennis wel aanwezig en wordt op unieke wijze gecombineerd!