Tarieven in 2022

Losse consulten

Een consult van 50 minuten kost 89 Euro (incl. btw), dit is het particuliere tarief. Voor bedrijven geldt een aangepast tarief, neem contact op voor een offerte! 

Een kennismakingsgesprek (max 15 minuten) is kosteloos! 

Standby-service bij voedingstrajecten (mail-, sms-, telefoon- of app- contact voor vragen of bij moeilijke momenten) kost 30 Euro (incl. btw) per week.

Voor een 'supermarktsafari' of een 'kastjes-analyse' bij jou thuis wordt 59 Euro (incl. btw) gerekend per uur. Voor locaties meer dan 15 autominuten buiten de praktijk in Kaatsheuvel, wordt reistijd in rekening gebracht. Neem hiervoor contact op!

Psychologische hulp / EMDR

Ik bied uiteraard ook de 'normale' psychologische behandelingen aan, dus wanneer je een traumatische ervaring hebt meegemaakt waar je minder last van wilt ervaren in je dagelijkse leven, neem dan gerust contact op! De tarieven voor deze consulten zijn gelijk;

89 Euro (incl. btw) per consult van 50 minuten. 

De factuur ontvang je nadien en dient overgemaakt worden binnen 14 dagen. Contant betalen is ook mogelijk.

'detox' pakket

Wil je een intakegesprek, hulp bij het plannen van de detoxperiode, ondersteuning per mail of watsapp en extra recepten en informatie tijdens de 28 dagen met naar wens nog een tussentijds consult? Inclusief een 'supermarktsafari'? Dat kan voor 225 euro (incl. btw)!

Voedingspsychologie

Ben jij een slechte eter? Lust je (bijna) niks? Heb jij na het zien van het programma 'bizarre eters' ook de moed om jouw eetprobleem aan te pakken? Ook daarvoor kan je terecht bij Food & Mood, Samen gaan we kijken wat jij nodig hebt om beter en gevarieerder te kunnen gaan eten, we gaan proeven en uitproberen en ik zal je helpen je angst te overwinnen!

Een consult van 50 minuten kost 89 Euro (incl. btw), dit is het particuliere tarief. We gaan dan samen kijken wat jij nodig hebt om meer 'normaal' te kunnen gaan eten, denk hierbij ook aan het proeven (en uitspugen!) van voedingsmiddelen.

Detox-groep

Binnenkort start weer een detox-groep!

4 ochtenden met als thema 'In 28 dagen van gifbelt naar tempel'. Samen met elkaar, onder deskundige begeleiding de '28 dagen' doorgaan, recepten uitwisselen, ervaringen bespreken en achtergrond informatie. Elke keer zal een ander onderwerp centraal staan (denk aan suiker, e-nummers, zuivelproducten enz.) en daarnaast is het ervaringen uitwisselen, wat vind je lastig, wat gaat goed, tips delen, recepten uitwisselen enz. De eerste bijeenkomst is gericht op de voorbereidingen (hoe ga je plannen, heb je feestjes op de agenda staan tijdens je 28 dagen etc.) en de bijeenkomsten daarna zijn wanneer de je met de 28 dagen bezig bent. De laatste keer kijken we uiteraard ook naar hoe je hierna anders/gezonder met voeding om kan blijven gaan!

Wil je graag meedoen, maar komen de data niet uit? Mochten er genoeg aanmeldingen zijn, dan wordt er mogelijk een tweede groep gestart, neem dus zeker even contact op!


Heb je een groepje vriendinnen, buren of collega's die met elkaar deze uitdaging aan willen gaan, dan kan ik ook op locatie komen voor een "detox" groep op maat of voor losse workshops over gezonde meukvrije voeding! Veel is mogelijk, dus neem gerust contact met me op!


Mocht je anderen wensen of ideeën hebben hoe ik jou het beste kan ondersteunen in een detox-periode, laat het me dan weten. Bijna alles is mogelijk en samen kunnen we een pakket samenstellen naar jouw wensen.

Waarom coaching?

Helaas is de laatste jaren de invloed van zorgverzekeraars naar psychologen toe steeds groter geworden en wetswijzigingen hebben ervoor gezorgd dat privacygevoelige gegevens niet altijd meer beschermd zijn... Inmiddels is de macht van zorgverzekeraars zo groot geworden dat zij vaak voor de cliënt bepalen welke behandeling deze krijgt, tegen welke kosten, tegen welke duur en op welke manier. Het "grappige" is dat dit per zorgverzekeraar verschillend kan zijn! Er wordt per zorgverzekering bepaald hoeveel en welke mensen je mag/moet behandelen per kalenderjaar, wat kan betekenen dat je als psycholoog mensen moet weigeren wanneer je al teveel mensen hebt geholpen van een bepaalde zorgverzekeraar, of je hebt al teveel mensen met bijvoorbeeld kortdurende klachten behandeld. Daarnaast moeten er, verplicht en los van de vraag of het wenselijk is voor een cliënt, vragenlijsten worden afgenomen bij aanvang en bij afsluiting van een behandeling.

Als behandelaar pleeg je zelfs een economisch delict, je overtreedt immers de wet, wanneer je je niet aan deze regels houdt!

Voor mijn praktijk was dit uiteraard geen werkbare situatie meer, wat maakt dat ik vanaf 2015 alleen nog behandelingen in de vorm van coaching aanbied (ook al heb ik nog steeds alle registraties om voor vergoedingen in aanmerkingen te komen). Op deze manier (coaching) hoef ik geen gegevens en diagnoses van cliënten aan te leveren, kan ik zelf bepalen welke behandeling ik inzet en kan ik de beste zorg op maat leveren. De factuur wordt daardoor niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar je bent er wel zeker van dat je de voor jou beste behandeling krijgt en dat jouw privacygevoelige gegevens niet misbruikt kunnen worden.

Vergoedingen

Op verschillende manieren kun je de kosten voor coaching (gedeeltelijk) vergoed krijgen:

  • Via je werkgever

Vaak reserveert een werkgever een (opleidings)budget per medewerker. In het algemeen zijn de kosten van een cursus of opleiding veel hoger dan de kosten van een coachingstraject. Bovendien wordt een coachingstraject als veel effectiever ervaren. Informeer bij je werkgever, leidinggevende of bij personeelszaken.

  • Via de Arbo-dienst van je bedrijf

Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten te vergoeden in het kader van de Wet Poortwachter. Bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie en ter voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

  • Via de belasting

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten (inclusief de btw) vaak als scholingskosten of ziektekosten aftrekken. Bij scholingskosten moet het doel van het traject wel gericht zijn op verandering van positie, of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst. De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.